top of page

Heia Levi og frivilligheten!

Frivillighetens dag er 5. desember, og i år har Levi Henriksen 20 års jubileum som forfatter. Velet er stolt av å få få feire dagen sammen med Levi, ordfører og mange frivillige.


Foto med tillatelse av Levi Henriksen.

For første gang siden etableringen av velet vil vi feire frivillighetens dag. Ønsker du å være med? Sende epost til post@velavel.net.


Stolte av lokal identitet

- Jeg har bodd hele livet i Kongsvinger kommune, og som forfatter og musiker har jeg bestandig funnet alt jeg trenger til mine historier i denne byen og omegn, uttaler Levi Henriksen.

Vennersberg og Langerudberget vel ønsker å bygge videre på denne inspirasjonen i lokal identitet, og startet opp med et mangefasetert prosjekt omkring poesi, støttet av Kongsvinger kommune og Levi.


Kongsvinger midt i verden

- Kongsvinger ligger like midt i verden som Paris, Venezia eller Hamar, og jeg har stor tro på at en poesiprosjekt på Vennersberg kan være begynnelsen på at vi - som bor i denne byen -

forstår at vi har veldig mye å være stolte av, og at denne stoltheten vil smitte over på de som besøker byen, fortsetter Levi.


- Jeg vet ikke hvor ofte på mine reiser rundt i landet jeg hører setningen: "Kongsvinger, nei der har jeg aldri vært". Samtidig hører jeg også stadig flere si (som besøker byen for første

gang): «For en flott, liten by. Hvorfor har jeg ikke dratt hit tidligere...?»


Poesilandskapet

"Itte akkurat urbant" er mottoet til Flisa trykkeri. "Landsbyen Flisa" er et samarbeid mellom næringer, kommune og frivillighet, og kanskje er det noe slikt vi trenger i Kongvinger kommune? Begrepet "Poesipark", som var inspirasjonen til poesiprosjektet, ønsket Larvik å reservere for seg og sine samarbeidskommuner i Norden. Velet har derfor utviklet konseptet "Poesilandskapet", som et videre og mer treffende konspet for regionen.


Kommentare


bottom of page