top of page

Velet fikk pris

Velet feiret Frivillighetens dag sammen med Levi Henriksen, folkevalgte og frivillige. Overraskelsen og gleden var stor da velet selv ble feiret med kommunens frivillighetspris.


Foto: Elin Såheim Bjørkli. F.v. Hege Kjellstrøm, Bjørg Håland, Maria Campechano, Inger Noer og Vilni Verner Holst Bloch fikk besøk av folkevalgte.


Velet planla markering av Frivillighetens dag mandag 5/12. Levi Henriksen, som har støttet velet i arbeidet med prosjekt poesilandskap, skulle også feires med sitt 30-års jubileum siden debuten som forfatter.


Overraskelsen var stor da Inger Noer kunne avløre at kommunens frivillighetspris i år gikk til Vennersberg og Langerudberget vel. Til prisen hører et diplom, et maleri av Jarle Holm og 10 000,-.


Levende Levi om lokalt landskap

Levi Henriksen var invitert som hedersgjest i anledning hans 20 år som forfatter. Levi er kjent for å hente sin inspirasjon fra livet Kongsvinger-landskapet.


Foto: Elin Såheim Bjørkli. Vilni Verner Holst Bloch intervjuer Levi Henriksen.


Levi fortalte levende om den magiske realismen man finner i livet og landskapet i Kongsvinger.


- Jeg har bodd hele livet i Kongsvinger kommune, og som forfatter og musiker har jeg bestandig funnet alt jeg trenger til mine historier i denne byen og omegn. Kongsvinger ligger like midt i verden som Paris, Venezia eller Hamar, sier Levi.


Publikum måtte le av mange av de små historiene levendegjorde. - Det er helt lov å justere litt på sannheten for å få til en god historien, mente Levi.


Velet er særlig stolt over å kunne samarbeide med en forfatter som til de grader har satt Kongsvinger på kartet, og bygger opp under lokal identitet. Det er med et lettelsens sukk vi fikk bekreftet at hans postadresse også framover til være Kongsvinger.


Gode grupper i arbeid

Etter god mat og dessert, med julebordspesial fra Holsæther, var det tid for gruppearbeid. Salen ble delt i fem grupper, som hver fikk de samme tre utfordringene: samarbeidplattform, bydelspark og flerbruksbygg.


Det var 25-30 drevne og kreative rådgivere som satte i sving med å løse gruppeoppgavene. Mangfold i aktiviteter og tilbud, og det å dra veksler på bydelens særegne ressurser ble trukket fram av flere. Parsellhager og internasjonale matkurs, Vennersbergdager, kino og kick-boksing, sjakk og svømmehall, er bare noen av flere titalls gode innspill.


2023 tegner til å bli et spennende år i Levis Landskap.Kommentare


bottom of page